بلکه برای اجرای آن میتوان از متریال متفاوتی استفاده کرد. اگر بخواهیم مثالی ساده در این مورد ذکر کنیم جان پناه یا دست انداز را میتوان دیوار کوتاهی که پیرامون بام ساختمان یا لبهی ایوانها ساخته میشود تعریف کرد.
انواع جان پناه ساختمان | جان پناه یا دست انداز از چه جنسی ساخته میشود
جان پناه در ساختمانها در جاهایی مانند پشت بام، تراس، ایوان، پلهها، پاگردها، آسانسورها، پاسیوها و وُیدها بنا میشوند تا از جان افراد محافظت کند و مانع سقوط آنها شود. همانطور که گفته شد جان پناه از جنسهای مختلف مانند آجر، بتن، شیشه، فلز، کابل و … ساخته میشود. هندریل و دست انداز از دیگر نامهای مترادف جان پناه به حساب میآیند ولی در این بین با توجه به کاربرد مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان از واژه جان پناه، این واژه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و در مقالات مختلف تکرار میشود. طراحی جان پناه یکی از موارد ضروری در طراحی خانههای مسکونی است. جان پناه مانعی به صورت دیوار کشیده شده در لبه یک بام، بهارخواب، بالکن، گردشگاه یا سایر محوطهها است. امروزه از جان پناه به عنوان گارد ریل یا مانعی برای جلوگیری از سقوط ساکنین استفاده می شود. جان پناه دارای طرحها، شکلها و رنگهای مختلف بوده و سبب زیبایی هر چه بیشتر نمای ساختمان خواهد شد. یکی از بروز ترین این جان پناه ها جان پناه شیشه ای است
جان پناه شیشه ای چیست و چه کاربردی دارد | نرده های شیشه ای | هندریل
امروزه ظرافت در طراحی از بسیاری اولویت ها جلوتر است. به ویژه ظرافت و طراحی شیک در پروژه های بزرگ از توجه زیادی برخوردار است که در این مورد یکی از ملزوماتی که می توان انتخاب کرد نرده های شیشه ای می باشد. جان پناه ها یکی از ملزومات ساختمانی است و جان پناه نرده شیشه ای یکی از ضوابط مهم آتشنشانی می باشد.
استحکام و دوام شیشه از جمله ویژگیهای مهم و گسترش کاربرد شیشه در معماری ، تکیه بر استحکام و دوام شیشه و شفافیت و فرانما بودن آنها است که این امکان را فراهم میکند تا اجسام پشت آنها به وضوح قابل رویت باشند.
اجرای نرده های شیشه ای در پروژه ها جدای ظاهری شیک، امنیت بالا، طراحی و اجرای آسان، تمیز کردن راحت شیشه ها از اولویت های ترجیح نرده شیشه ای به جای نرده های نسل قبل می باشد. اجرای پروژه ها با توجه به پیش ساخت های مورد نظر و مناسب بر طبق هر نوع بودجه سلیقه وکاربری قابل اجرا می باشد.
با توجه به موارد گفته شده جان پناه شیشه ای، یک حفاظ نرده مانندی است که برای ایجاد امنیت و جلوگیری از خطر سقوط، در لبه بالکن، بام، استخر و … نصب میگردد. این سازه در گذشته با انواع مصالح ساخته میشد اما امروزه برای داشتن ویو زیبا، آن را از شیشه میسازند. اصلیترین کاربرد جان پناه شیشهای، ایجاد امنیت بیشتر است.
امروزه این نوع جدید از سیستمهای محافظ شیشهای، جایگزین نردههای سنتی و فلزی شدهاند. با پیشرفت در ساخت شیشههای مقاومتتر و شفافتر، استفاده از این متریال در اجرای نرده و حفاظ ساختمانی افزایش یافته است. از طرف دیگر چون اتصالات آن از فلزات ضد پوسیدگی و زنگنزن استیل و آلومینیوم است، استحکام جان پناه شیشهای، با گذشت زمان تغییر نمیکند و کیفیت خود را از دست نمیدهد. زمانی که سقف ساختمانی ایجاد میشود، جانپناه میتواند به صورت ساده با ادامه یافتن دیوارها، شکل بگیرند؛ یا میتواند به صورت عمودی، در قالب سازههایی از قبیل دیوار ایجاد شوند.
کاربردهای جان پناه شیشه ای | موارد استفاده از جان پناه شیشه ای
• جان پناه شیشه ای جهت اجرای دور راهروها، بالکن، روف گاردن ،حصار اطراف استخر و آب نما ،صف انتظار در مراکز تجاری و بانک ها و.... استفاده می شود که دارای تنوع بسیاری در طرح و رنگ بوده و در برابر حرارت، نور آفتاب و رطوبت بالا بسیار مقاوم است. نصب جان پناه شیشهای بسیار سریع و آسان بوده و نیاز به هیچ گونه تخریبی نمی باشد.
• روی پله ها
• بالکن
• ارتفاع های بلند
• تراس
• اطراف تراس و وید
مزایای استفده از جان پناه شیشه ای
از مزایای این حفاظ شیشهای میتوان موارد زیر را برشمرد
به شفافیت، زیبایی و بهبود نور پردازی کمک می کند
با تامین امنیت، تردد را آسان میکند
در عین زیبایی و سادگی کارایی بالایی دارد.
امکان مشاهده مناظر طبیعی اطراف را میدهد بدون آنکه مزاحمت بصری ایجاد کند.
هزینه نگهداری آن پایین و استفاده از آن مقرون بهصرفه است.
میتوان آن را با سایر مصالح از جمله بتن و آجر تلفیق کرد.
در مقابل باد و ضربات احتمالی مقاوم است.
نصب آن سریع و آسان است و نیازی به تخریب، جوشکاری، آهن کشی ندارد.
تنوع فوق العاده زیادی دارد و میتوان در رنگ متناسب با کاربریها و فضاسازیهای استفاده کرد.
مقاومت بسیار بالایی در مقابل حرارت، نور آفتاب و رطوبت بالا دارد.
انواع جان پناه شیشهای
جان پناه شیشه ای، با توجه به مکان قرارگیری و طبق سلیقه کارفرمایان به دو صورت با فریم و بدون فریم میتواند طراحی و تولید شود. در نوع با فریم، از یراقآلات مربوط به شیشه سکوریت، شامل فریم و بستهای موردنیاز استفاده میشود. در نوع بدون فریم، با توجه به حذف الحاقات، زیبایی بصری بیشتری را شاهد هستیم.
انواع نرده شیشه ای
استفاده از نرده شیشه ای از جمله مواردی است که علاوه بر زیبایی، شفافیت و امکان نورپردازیهای خلاقانه، به دلیل نصب سریع و بدون نیاز به تخریب، آهنکشی و جوشکاری خاص و نیز مقاومت و دوام سیار مناسب در برابر اشعه خورشید، رطوبت و حرارت بالا توانسته بهراحتی جای مناسبی را در ذهن معماران بیابد. نرده شیشهای هزینه نگهداری بسیار پایینی داشته و میتوان بهعنوان نرده برای بالکن و پشتبام ساختمانها، نرده داخلی مجتمعهای تجاری و اداری، حاشیه استخر و کنار فضای سبز شهری مورد استفاده قرار گیرد. استیل و شیشه بهترین مواد برای مصارف خانگی هستند، زیرا بهراحتی تمیز میشوند.
1. شیشه سکوریت
2. شیشه لمینت
نردههای شیشه ای به 6 روش اجرا میشوند:
1. نردههای شیشهای اسپایدری
2. نردههای شیشه ای دفنی
3. نردههای شیشه ای دگمه ای (فیکس پوینت)
4. نرده شیشه ای نمایان روکار (روی کف)
5. نرده شیشه ای فیکس اسلپ
6. نرده شیشه ای تک ستونی (پایه دار)
چکیده جان پناه
به منظور جلوگیری از خطر سقوط افراد از پشتبام و محافظت آنها، یک دیوار کوتاه تحت عنوان حصار یا محافظ دور تا دور ساختمان بنا میگردد.
امروزه مالکان و کارفرمایان با انبوهی از امکانات و تنوع در انتخابهایشان برای ساختوساز مواجهاند. همانطور که این مسئله امکانات بسیاری برایمان فراهم کرده است، برخی دشواریها را برایمان ایجاب نموده است؛ من جمله تنوع کیفیت و کاربرد محصولات، که میتواند گزینه مناسبی از نیازمان را به امری دشوار تبدیل کند. حفاظ (حصار): عنصر یا مجموعهای از عناصر ساختمان که در مجاورت لبههای آزاد سطوح مرتفع که محل رفتوآمد هستند، قرار داده میشود تا احتمال سقوط از این سطوح به حداقل برسد. هرجا که نصب حفاظ الزامی باشد، باید مقرراتی اجرا شود:
ارتفاع حصار شیشهای از سطح فضا یا بام در دسترس، باید حداقل 110 سانتیمتر و از لبۀ پله یا سطح شیبدار حداقل 90 سانتیمتر باشد.
استفاده از شیشۀ ایمن (سکوریت) و غیر ریزش (لمینیت) در حصار شیشهای الزامی است.